De menukaart
Voorgerechten
-
Trio van Irish Mor oester, €16,50
Naturel met citroen, gin met komkommer en De Swaen Style
-
Foie, €24,50
Gebakken eendenlever, brioche, gekarameliseerde appel gepekelde rode kool en saus met specerijen en appelstroop
-
Beef tataki, €22,50
Geschroeide kogelbiefstuk met Oosterse salade, loempia, gepofte rijst, sojaboontjes, furikake en miso
-
Bietjes, €19,50
Diverse bereidingen van bietjes met walnoot en parmezaan
-
Céviche zeebaars, €24,50
Fris gemarineerde wilde zeebaars met rode peper, passievrucht, avocado en bio-tomaatjes
-
Tonijn & lango, € 24,50
Tartaar van tonijn met geschroeide langoustine, kletskop van sesam, citrus, gemarineerde zoetzure groentjes en ponzu
-
Duo coquille, € 24,50
Carpaccio van coquille met yuzu, granaatappel en granny smith en gebakken coquille met aardpeer en cashewnoten
-
Halve kreeft, €34,50
Lauwwarme halve kreeft, aubergine, vadouvan, yoghurt, boemboe en schuimige saus van kokos en kurkuma
-
Les entrée’s de Patron €32,50
Proeverij van drie kleine voorgerechten samengesteld door ons keukenteam als ode aan onze patron
Hoofdgerechten
-
Tournedos “Prime Beef", €38,50
Gebakken runderhaas met herfst groentegarnituur, verse frietjes en romige pepersaus
-
Skrei & langoustine, €37,50
Gebakken skrei, gelakte langoustine, prei, mousseline van aardappel en schuimige saus van langoustine
-
Canard á l’orange, €29,50
Langzaam gegaarde boerderij eend, pastinaak, bospeen, peultjes en eigen jus met sinaasappel en rode wijn
-
Mechelse koekoek, €29,50
Rouleaux van Mechelse koekoek, pata negra, romige spinazie en saus met kastanjechampignons
-
Roodbaars & draadjesvlees, €32,50
Gebakken roodbaars met draadjesvlees, schelpjes pasta, paddenstoelen en kalfsjus
-
Risotto, €27,50
Risotto met pompoen, seizoensgroenten, gerookte mozzarella, gepocheerd hoeve-ei
-
Halve kreeft €34,50
met verse pasta en basilicumboter
-
Halve kreeft €34,50
met frisse salade en frietjes
-
Hele kreeft € 59,50
met verse pasta en basilicumboter
-
Hele kreeft € 59,50
met frisse salade en frietjes
Chef's Suprisemenu
In overleg met onze chef Jeroen en zijn keukenbrigade
Laat het ons weten als u allergien of dieetwensen heeft
Deze uitsluitend per tafel te bestellen.
Soep
À la de swaen
-
Sashimi €24,50
Van tonijn en zalm, wasabi, sojasaus en gemarineerde gember.
-
Rundercarpaccio €19,50
Met truffelmayonaise, croutons, parmezaan en salade.
-
Steak tartaar €23,50
Met cornichons, kappertjes, handgesneden friet en salade.
-
Piepkuikentje van 't spit €24,50
Met dragonsaus, gemengde salade, handgesneden frietjes. TIP VAN DE GAULT MILLAU!
-
Vol au vent €24,50
Ragout van hoeve-kip, champignons, kalfsgehaktballetjes met frietjes en salade.
-
Oosterse Omelet €19,50
champignons, taugé, paksoi en schuimige saus van curry.
-
Omelette Paysanne €19,50
Gerookt spek, champignons, ui, prei, tomaat en geraspte oude kaas en rucola.
-
Eggs Benedict €19,50
Gepocheerd hoeve-eitje, brioche, gerookte zalm en hollandaise saus.
-
Toast Avocado €19,50
Geroosterde toast, tomaat, gepocheerd hoeve-eitje, avocado, gegrilde groenten.
-
Twee Vlaamse garnaalkroketten €19,50
Twee Vlaamse garnaalkroketten met gefrituurde peterselie, citroen en kerriemayonaise. Supplement frietjes ipv. brood 2.50
Pasta
-
Curry €19,50
Verse pasta met curry, gegrilde groenten, rucola en parmezaan.
-
Zomertruffel €19,50
Verse pasta met zomertruffel, champignons ,rucola en parmezaan. Supplement gebakken hoenderfilet + 5.00
-
Kalfsgehaktballetjes €19,50
Verse pasta met kalfsgehaktballetjes, Italiaanse tomatensaus en parmezaan.
-
Gamba €19,50
Verse pasta met pesto, gamba en parmezaan.
Salades
-
Maaltijdsalade €22,50
Onze meest populaire salade, dagelijks wisselend.
-
Geitenkaassalade €19,50
Kletsenbrood, honing, noten, rozijnen en basilicum.
-
Salade De Swaen € 24,50
Met grijze garnalen, coquille, verse tonijn, gerookte paling, gamba.
-
Thaise Salade €19,50
Salade met hoisin, gelakte kip, sojascheuten, zelfgemaakte loempia en soja sesam-dressing.
-
Powersalade €18,50
Met avocado, gepocheerd hoeve-eitje, paranoten en feta.
-
Salade Couscous €19,50
zoet-zure groenten, rozijnen, druif en appel. Supplement gebakken hoenderfilet + 5.00
-
Caesarsalade €19,50
Krokante little gem, ansjovis, gebakken hoen, parmezaan, gepocheerd hoeve-eitje.