De menukaart

Voorgerechten
-
Irish Mor oester naturel €4,50 per stuk
-
Irish Mor oester De Swaen, €5,50 per stuk
-
Gebakken eendenlever, €25,50
brioche, gekarameliseerd appel gepekelde rode kool en saus met specerijen en appelstroop
-
Coquille & lango, €27,50
gemarineerde coquille, yuzu, yoghurt, citrus en geroosterde langoustine ori
-
Insalata caprese “De Swaen”, €19,50
gemarineerde bio-tomaatjes met buffelmozzarella, olijfolie en basilicum
-
Gerookte eendenborst, €22,50
dun gesneden gerookte eendenborst met Oosterse salade en papadum
-
Tonijn & watermeloen, € 24,50
frisse tartaar van tonijn met gemarineerde watermeloen en avocado
-
Vitello tonnato, € 19,50
rosé gebraden kalfsmuis, tonijncréme, little gem, tomaten, kappertjes en limoen
-
Rund & Pickles, €19,50
tartaar van rund op Vlaamse wijze met gepekelde zoetzure groenten
Hoofdgerechten
-
Steak tartaar, €27,50
handgesneden rundertartaar op Vlaamse wijze met cornichons, kappertjes, verse frietjes en frisse salade
-
Tournedos “Prime Beef", €38,50
gebakken runderhaas met zomerse groenten, verse frietjes en romige pepersaus Supplement “Rossini” gebakken eendenlever € 12,50
-
Schol & mossel, €32,50
in roomboter gebakken scholfilet met Zeeuwse mosselen, pappardelle en saus van garnaal en kerrie
-
Koningspoon, €32,50
gebakken filets van rode mul met bereidingen van venkel, mousseline van aardappel, ziltige groenten en aceto
-
Tarbot, €37,50
in roomboter gebakken Noordzee tarbot met ratatouille, gestoofde spinazie en beurre blanc met ponzu
-
Duo melkkalf “Alfredo”, €37,50
krokant gebakken kalfszwezerik en gesmoorde sukade, doperwten, pasta Alfredo en saus met Madeira
-
Fregola, €28,50
Sardijnse pasta op Mediteraanse wijze, gegrilde groenten en gepofte aubergine
-
Halve kreeft, €36,50
met verse pasta of met frisse salade en frieten
-
Hele kreeft, € 62,50
met verse pasta of met frisse salade en frieten
Chef's Suprisemenu

In overleg met onze chef Jeroen en zijn keukenbrigade
Laat het ons weten als u allergieën of dieetwensen heeft
Het menu kan uitsluitend per tafel te bestellen worden.
Soep
À la de swaen
-
Sashimi €24,50
Van tonijn en zalm, wasabi, sojasaus en gemarineerde gember.
-
Rundercarpaccio €19,50
Met truffelmayonaise, croutons, parmezaan en salade.
-
Steak tartaar €23,50
Met cornichons, kappertjes, handgesneden friet en salade.
-
Piepkuikentje van 't spit €24,50
Met dragonsaus, gemengde salade, handgesneden frietjes. TIP VAN DE GAULT MILLAU!
-
Vol au vent €24,50
Ragout van hoeve-kip, champignons, kalfsgehaktballetjes met frietjes en salade.
-
Omelette Paysanne €19,50
Gerookt spek, champignons, ui, prei, tomaat en geraspte oude kaas en rucola.
-
Eggs Benedict €19,50
Gepocheerd hoeve-eitje, brioche, gerookte zalm en hollandaise saus.
-
Twee Vlaamse garnaalkroketten €19,50
Twee Vlaamse garnaalkroketten met gefrituurde peterselie, citroen en kerriemayonaise. Supplement frietjes ipv. brood 2.50
-
Hulsbun, €19,50
bladerdeeg bun, gerookte zalm, gepocheerd hoeve-eitje, hollandaise saus en roomkaas met dille& zongedroogde tomaat. 19.5
-
Toast Caprese €19,50
geroosterde bruine boterham, mozzarella, tomaat, basilicum. 19.50
-
Toast Avocado €19,50
Geroosterde toast, tomaat, gepocheerd hoeve-eitje, avocado, gegrilde groenten.
Pasta
Salades
-
Maaltijdsalade €23,50
Onze meest populaire salade, dagelijks wisselend.
-
Geitenkaassalade €19,50
Kletsenbrood, honing, noten, rozijnen en basilicum.
-
Salade De Swaen € 24,50
Met grijze garnalen, coquille, verse tonijn, gerookte paling, gamba.
-
Thaise Salade €19,50
Salade met hoisin, gelakte kip, sojascheuten, zelfgemaakte loempia en soja sesam-dressing.
-
Powersalade €19,50
Met avocado, gepocheerd hoeve-eitje, paranoten en feta.
-
Caesarsalade €19,50
Krokante little gem, ansjovis, gebakken hoen, parmezaan, gepocheerd hoeve-eitje.
-
Salade met gegrilde groenten, €19,50
watermeloen en cashewnoten
-
Salade Pata Negra, €25,50
mozzarella, granaatappel en komkommer.