De menukaart
Voorgerechten
-
3x Irish “Mor” oyster, €16,50
natuur, met gin en swaen style
-
Gebakken eendenlever, €24,50
brioche, gekarameliseerd perzik gepekelde rode kool en saus met specerijen en appelstroop
-
Carpaccio van hert, €22,50
dun gesneden hertenfilet met truffel, rode biet, salade van witlof, gemarineerde beukenzwammetjes en croutons. l
-
Bietjes á la De Swaen, €18,50
diverse bereidingen van bietjes met walnoot, appel en parmezaan
-
Wildpaté van onze chef, €19,50
in huis bereide wildpaté, pistache, rood fruit en compote van vijgen
-
Coquille & pata negra, € 24,50
fris gemarineerde Franse sint-jakobsnootjes met pata negra, cashewnoot, limoen, granaatappel en grapefruit
-
Tonijn, kreeft & tomaat € 24,50
tartaar van tonijn op Oosterse wijze, gepocheerde kreeft, tomaten, soja en krokant van nori
Hoofdgerechten
-
Tournedos “Prime Beef", €38,50
gebakken runderhaas met herfst groentegarnituur, verse frietjes en romige pepersaus
-
Hert, €37,50
gebraden hertenfilet, gesmoorde sukade, herfstgroenten, stoofpeer en eigen jus met rode port
-
TarFoie, €37,50
gebakken Noordzeetarbot met gesmolten eendenlever, prei, nootjes en mousseline van aardappel
-
Patrijs, €37,50
in de cocotte gegaarde roodpootpatrijs met zuurkoolstamppot, spekjes, en eigen jus met cognac
-
Roodbaars, € 29,50
gebakken roodbaarsfilet, gestoofde spinazie, tomaat, fregola op Zuiderse wijze en hollandaise saus
-
Risotto, €29,50
klassieke risotto met bospaddenstoelen, herfstgarnituurgepocheerd hoeve-ei en verse truffel
-
Halve kreeft €34,50
met verse pasta en basilicumboter
-
Halve kreeft €34,50
met frisse salade en frietjes
-
Hele kreeft € 59,50
met verse pasta en basilicumboter
-
Hele kreeft € 59,50
met frisse salade en frietjes
Chef's Suprisemenu
In overleg met onze chef Jeroen en zijn keukenbrigade
Laat het ons weten als u allergien of dieetwensen heeft
Deze uitsluitend per tafel te bestellen.
Soep
À la de swaen
-
Sashimi €24,50
Van tonijn en zalm, wasabi, sojasaus en gemarineerde gember.
-
Rundercarpaccio €19,50
Met truffelmayonaise, croutons, parmezaan en salade.
-
Steak tartaar €23,50
Met cornichons, kappertjes, handgesneden friet en salade.
-
Piepkuikentje van 't spit €24,50
Met dragonsaus, gemengde salade, handgesneden frietjes. TIP VAN DE GAULT MILLAU!
-
Vol au vent €24,50
Ragout van hoeve-kip, champignons, kalfsgehaktballetjes met frietjes en salade.
-
Oosterse Omelet €19,50
champignons, taugé, paksoi en schuimige saus van curry.
-
Omelette Paysanne €19,50
Gerookt spek, champignons, ui, prei, tomaat en geraspte oude kaas en rucola.
-
Eggs Benedict €19,50
Gepocheerd hoeve-eitje, brioche, gerookte zalm en hollandaise saus.
-
Toast Avocado €19,50
Geroosterde toast, tomaat, gepocheerd hoeve-eitje, avocado, gegrilde groenten.
-
Twee Vlaamse garnaalkroketten €19,50
Twee Vlaamse garnaalkroketten met gefrituurde peterselie, citroen en kerriemayonaise. Supplement frietjes ipv. brood 2.50
Pasta
-
Curry €19,50
Verse pasta met curry, gegrilde groenten, rucola en parmezaan.
-
Zomertruffel €19,50
Verse pasta met zomertruffel, champignons ,rucola en parmezaan. Supplement gebakken hoenderfilet + 5.00
-
Kalfsgehaktballetjes €19,50
Verse pasta met kalfsgehaktballetjes, Italiaanse tomatensaus en parmezaan.
-
Gamba €19,50
Verse pasta met pesto, gamba en parmezaan.
Salades
-
Maaltijdsalade €22,50
Onze meest populaire salade, dagelijks wisselend.
-
Geitenkaassalade €19,50
Kletsenbrood, honing, noten, rozijnen en basilicum.
-
Salade De Swaen € 24,50
Met grijze garnalen, coquille, verse tonijn, gerookte paling, gamba.
-
Thaise Salade €19,50
Salade met hoisin, gelakte kip, sojascheuten, zelfgemaakte loempia en soja sesam-dressing.
-
Powersalade €18,50
Met avocado, gepocheerd hoeve-eitje, paranoten en feta.
-
Salade Couscous €19,50
zoet-zure groenten, rozijnen, druif en appel. Supplement gebakken hoenderfilet + 5.00
-
Caesarsalade €19,50
Krokante little gem, ansjovis, gebakken hoen, parmezaan, gepocheerd hoeve-eitje.