Over ons
Even terug in de tijd
Wij kijken graag vooruit om elke dag iets speciaals van het heden te maken. Maar onze afkomst verloochenen we natuurlijk niet. De Swaen is immers een bekende naam in de culinaire historie van Oisterwijk, Brabant en zelfs ver daarbuiten.
Sinds begin jaren tachtig stonden vermaarde namen als Cas Spijkers, Piet Rutten, Johan van Groeninge, Edwin Kats, Nico Boreas en Alan Pearson achter ons fornuis. In 2006 werd De Swaen heropend door de huidige eigenaars Frans en Carien Knaapen.
Inmiddels is ook de volgende generatie toegetreden. Chef-kok Jeroen Knaapen voert de klassieke keuken aan, terwijl gastvrouw Magali Verfaillie met Vlaamse verve de zwarte brigade leidt.
Waar wij voor staan
De Swaen anno nu is een eigentijds restaurant met een in België klassiek geschoolde chef-kok en een gepassioneerde gastvrouw met Vlaamse wortels.
Als hecht familiebedrijf kiezen wij voor een eigen stijl, waarin dagverse producten de boventoon voeren. De regelmatig wisselende menukaart is herkenbaar klassiek en tegelijk verrassend, dankzij een Vlaamse twist.
In het warm ingerichte restaurant is het altijd goed toeven. Je geniet er in een informele sfeer van een mooie lunch of culinair diner, begeleid door excellente wijnen.
Een groot deel van het jaar kan dit ook op het comfortabel verwarmde terras aan de prachtige Oisterwijkse winkelstraat De Lind.